Dositejeva 1a , Rezervacije 063/287-870
Dobrodošli u našu priču
"Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon sureta s’ tobom neće biti srećniji."
– Majka Tereza
hanan jelo na stolu

Hanan Food

Restoran Hanan Food počeo je sa radom 24. decembra 2021. godine. Mi smo posebna priča koja se razvija godinama, a počela je sa otvaranjem prvog restorana Hanan u Beogradu 28. decembra 2011.godine.

Negujući tradiciju koja nama nije bliska, sa svakim jelom pokušavamo libansku kulturu i kulinarstvo da donesemo u Beograd i približimo je našem podneblju. Trudimo se da budemo jedinstveni u radu kako ne bi bili još jedno više mesto gde ste došli i otišli bez utisaka i želje da nam se vratite. Naše osoblje je izuzetno profesionalno, prijateljski nastrojeno i veoma raspoloženo da vam približi ukuse libanske kuhinje i pokaže vam šta je to što nas čini tako posebnima.

Kod nas sva hrana ima halal sertifikat, što znači da je proizvedena i pripremljena po halal standardu. To je posebno važno jer smo često domaćini pripadnicima islamske kulture i obavezno mesto njihove posete u srcu Beograda.

Budite i vi deo naše lepe priče, dođite i uplovite sa nama u novi svet ukusa i udahnete život drugačije kulture, tradicije, ukusa i neispričanih priča.

Libanska kuhinja

Libanska kuhinja i kultura vremenom se menjala i razvijala zahvaljujući svojoj strateškoj i političkoj poziciji i uticaju stranih zemalja i različitih civilizacija.

Od 16. veka zahvaljujući Otomanskom carstvu koje je tada upravljalo Libanom, libanska kuhinja postala je raznovrsna, sa jelima kao što su baklave, kiselo povrće i jagnjetina koje su postale osnovne namirnice. Kada se Liban oslobodio Osmanlija, Francuska je preuzela kontrolu nad ovom zemljom kao i dalji uticaj na kulturološki i kulinarski razvoj Libana. Sir i razna peciva postali su sastavni deo ishrane ovdašnjih ljudi.

Libanska kuhinja kakvom je mi danas znamo oličenje je mediteranske ishrane, sa dosta voća, povrća, skroba, ribe, morskih plodova, piletine i jagnjetine, jakih začina, maslinovog ulja, belog luka, raznih soseva.

kuvar priprema salatu
kuvar priprema salatu

Libanska kuhinja

Libanska kuhinja i kultura vremenom se menjala i razvijala zahvaljujući svojoj strateškoj i političkoj poziciji i uticaju stranih zemalja i različitih civilizacija.

Od 16. veka zahvaljujući Otomanskom carstvu koje je tada upravljalo Libanom, libanska kuhinja postala je raznovrsna, sa jelima kao što su baklave, kiselo povrće i jagnjetina koje su postale osnovne namirnice. Kada se Liban oslobodio Osmanlija, Francuska je preuzela kontrolu nad ovom zemljom kao i dalji uticaj na kulturološki i kulinarski razvoj Libana. Sir i razna peciva postali su sastavni deo ishrane ovdašnjih ljudi.

Libanska kuhinja kakvom je mi danas znamo oličenje je mediteranske ishrane, sa dosta voća, povrća, skroba, ribe, morskih plodova, piletine i jagnjetine, jakih začina, maslinovog ulja, belog luka, raznih soseva.